16/04/2023

OPĆINA VILJEVO - FOTOMONOGRAFIJA


OPĆINA VILJEVO - FOTOMONOGRAFIJA

Izdavač: Općina Viljevo

Za izdavača: Dominik Knežević, općinski načelnik

Urednici i autori tekstova: Boris Ocić, Livija Reškovac

Urednik i autor fotografija: Denis Despot

Grafički dizajn i priprema: Print Studio d.o.o. Osijek

Tisak: MediaPrint – tiskara Hrastić d.o.o.

Naklada: 700 komada

Godina izdanja: 2022.

Upravo pred sobom u rukama držim vizualno dopadljivu, dimenzijama – dužina (landscape) 32,5 cm, širina 23,5 cm, u tvrdom uvezu stranica, color fotografijama i tekstovima na listovima koji ima oko 200, izvagane težine 1 kg i 300 gr.

Bez da sam otvorio i jednu stranicu, prethodno navedeni podaci o ovoj knjizi, „od oka“, mi govore da se radi o reprezentativnijem tiskarskom izdanju i opremi, kao što, uobičajeno, izgledaju sve monografije ovih sadržaja, naslova, namjera i namjena!

Meni kao laiku, iz ruke, DAJEM „ocjenu 5+“, svima koji su radili pojedinačno i/ili timski, u pripremi, opremi, foto i tekstualnim sadržajima, grafičkoj opremi i izdanju navedene fotomonografije Općine Viljevo, a naročito pohvala za odabir, meni uvijek dopadljivijeg horizontalnog (panoramskog) položaja i listanja knjige.

Da, nekidan, u vrlo kratkom proputovanju i zadržavanju kroz Kapelnu, obaviješten sam da preuzmem ovu fotomonografiju koju mi je proslijedila općina Viljevo putem Dalibora Dade Dakića, zamjenika načelnika općine Viljevo iz reda nacionalnih manjina. Detaljnije o tome nemam informacija jer se nisam susreo s njim(a). Zadovoljstvo mi je bilo čuti to, preuzeti ovu fotomonografiju, i evo, iako ju još nisam uspio detaljnije pročitati i proučiti, a „ushićen“ vizualnim karakteristikama, s posebnim zadovoljstvom, želim kroz ovaj kraći uvodni tekst, i nasumce izabranim fotografijama sa listova između korica, zahvaliti se Izdavaču i iskazati svoje poštovanje ovom projektu koji će još više istaknuti društveni identitet općine Viljevo, svih sela i mjesta unutar nje i njihovih stanovnika.

I da, moram naglasiti, da ovu objavu radim kao privatna osoba, stjecajem okolnosti, kao osnivač i jedini administrator Facebook profila Kapelna u našem srcu, Bloga Kapelna u mom (našem) srcu!, YouTube kanala zgmomo1, bez dogovora s bilo kim u općini Viljevo, i autorima dijelova ovog projekta, s namjernom da se na ovaj način zahvalim svima i da samo usko informativno, upoznam s ovim naše Prijatelje i Prijateljice i sve one koji redovito prate objave sadržaja na navedenim mjestima kroz proteklih dvanaest godina koliko ih vodim, bez ikakvih materijalnih ili bilo kojih drugih naknada ili prihoda od donacija, sponzora, reklama, oglasa ili slično, a isključivo uz osobno ulaganje svih svojih privatnih materijalni sredstava, tehnologija koje koristim i i svih svojih intelektualnih znanja.

Ovaj tekst NIJE prezentacija bilo koje detaljnije vrste, recenzija, reklama, novinski članak i slično, i neće se koristiti za bilo koju drugu namjenu osim ove. U tom smislu ne ulazim dalje u elaboriranje sadržaja fotomonografije već Vas pozivam da za sve informacije o njoj koristite ove linkove prema općini Viljevo:

https://www.viljevo.hr/

https://www.viljevo.hr/kontakt/

https://www.facebook.com/opcinaviljevo

Hvala.

S poštovanjem,

zgmomo!









































Nema komentara:

Objavi komentar