05/12/2022

'OĆE'L' I NAŠA KAPELNA BIT' MALO OKIĆENA?


'OĆE'L' I NAŠA KAPELNA BIT' MALO OKIĆENA?

Zovu me jutros moji iz „POĐOL GRADNJE DD“ Kapelne, i kaže mi Mata, moj predradnik i vođa smjene: „ Gazda, et' sjel' smo malo u birtij' da pop'jemo topli čaj, kad ono svi nas pitaju, 'oćel' i ove god'ne bit' postavljeni borovi s kuglicama u centru sela“?

El' kad sam to čuo mal' me nije „šlagiralo“!

Prvo, Mata, ak' me još „ednoč“ osloviš sa GAZDA, i to čuje naša GAZDARICA, neće bit dovoljna dva sukala s kojima će nas ganjat po sel', sve do preko Karaš'ce?

Drugo, kažeš da ste to sad u birtij'? Na toplom čaj'?

Pa đe ste sad? U Viljev, u Moslav'ni, u Mioljcu?

Il je Kapelna dob'la' KONAČNO MJESTO DA VRIJEDNI LJUD' MOGU MALO OHANTI NAKON NAPORNOG RADA! SVOJU SEOSKU, LOKALNU BIRTIJU!

Rekoh, Mati, sprEmaj se odma' u kamijon, uzmi sve ljude sa sobom i pravac u rasadnik borova…izvuc'te par komada, najljepših, uzmi kuglice i nakit i pravac u centar sela! Do večeras ima DA SVI BOROVI BUDU U CENTRU SELA ZASAĐEN', OKIĆEN, OSVIJETLJEN I DA SVE BLJEŠTI! Es, me razum'jo!

I rec' Danijelu Stojadinoviću da to poslika i da'm' pošalje slike!

Da objavim na FB, Blogu, YouTube…i to nam je dost?

NEĆE MOJA/ NAŠA KAPELNA, DOK JE „POĐOL GRADNJE“ DD, NJEZINIH RADNIKA, I ZGMOME K'O GAZDE (DE, ŠUT', AK' TE ČUJE GAZDAR'CA, ODOŠE MU.. MAČKAMA NA AVLIJ'!),

DO NOVE GOD'NE, BITI, MAKAR BEZ OKIĆENIH BOROVA U CENTRU SELA, DOK SE RAZNE „SEOSKE I GRADSKE METROPOLE“ bjesomučno natječu tko ima „veća mu..“ I TKO ĆE PODIĆ' VIŠE, KUĆICA, ISPEĆ' VIŠE KOBASICA, NAL'TI VIŠE VINA, DIGNUT' VEL'KE TOČKOVE U ZRAK NEK SE OKREĆU, ZALEĐIVAT' TRAVNJAKE NEK SE DJECA SLIĆUHAJU…

El', ak mi „pukne film“, zaled't' ć'mo i mi PUTNU ISPOD SELA, naprav't djec' korčule i nek' se i on' korčulaju!

Pa, nek' svi vide da i Kapelna ima „KONJA ZA TRKU“?

El' 'esam nešt' krivo rek'o i upotrijeb'jo neku riječ il' usporedbu?



'OĆE'L' I NAŠA KAPELNA BIT' MALO OKIĆENA?
Kapelna_05122022

uredila centar sela_"POĐOL GRADNJA" DD

teh. uredio_zgmomo







Nema komentara:

Objavi komentar