23/07/2021

PRELETI(LA) CIKLONA I PREKO KAPELNE!_23072020


PRELETI(LA) CIKLONA I PREKO KAPELNE!_23072020


Neki dan objavio sam "stvaranje akumulacijskih jezera" u kapelačkim "šamcevima", a kad ono, danas, podsjeti nas Facebook na istu situaciju u Kapelni prošle godine na današnji dan!
Ideeeššššš...opet odvodni kanali ("šamcevi") pored kapelačkih ulica!

Puni vode!

Koja se već prelijeva u dvorišta!

Radi toga što oni, tj. kanali ne "odrađuju" svoju funkciju, kako bi trebali....jer su negdje zatrpani, zarasli, nepropusni, napunjeni sa svačim...JER SU ISPOD "ĆUPRIJA" ZATRPANI PROPUSTI PA VODA NE ODLAZI TAMO KUD BI TREBALA....PA PLAVI, A PLAVIT ĆE JOŠ I VIŠE KAKVA SU VREMENA NASTALA!

S tv ekrana smo vidjeli što su klimatske ne/prilike napravile u mnogim zemljama oko nas! I koje poplave su donijele! I kolika imovina je uništena! I koliko rada, sredstava, muke će trebati da se te nastale štete saniraju!

I što! Valjda ne trebamo sjediti skrštenih ruku i čekati neke sljedeće, još veće, snažnije, opasnije, neukrotivije kiše, bujice, nevolje!!!!
Ne lista mi se sada po propisima koji reguliraju ove situacije, koje nalažu, društvenoj zajednici, institucijama, komunalnim organizacijama, A I SVAKOM STANOVNIKU, DA KONTINUIRANO, PRAVOVREMENO, SAVJESNO, ODRAĐUJU ONO ŠTO JE PROPISANO, KAKO BI SE NA VRIJEME PODUZELE SVE RADNJE DA NE DOĐE DO JOŠ VEĆIH KATASTROFA!

Pa nećemo si to dopustiti! Da nam po avlijama "plivaju leđno" naše domaće životinje, da za prijeći svoju "avliju" trebamo unutrašnju traktorsku gumu, luft madrac, napeto uže za kojeg ćemo se držati da nas "voda ne odnese".....

Ovo liči kao nekakav isječak iz filmova APOKALIPSE?

Mislite li da pretjerujem?

Ima li tko u selu, općini, županiji, kriznim stožerima i slično koga ove slike trebaju potaknuti na pravovremene, akcijske aktivnosti da kanali i cijevi ispod ćuprija budu prokopani, uredni, čisti i da odrađuju funkciju za koju su namijenjeni!

Da ne plivamo "leđno" svi....kakva su klimatska ne/vremena nastala!

Hvala!


Kapelna_23072020_snimila_Danica Adašević







Nema komentara:

Objavi komentar