12/10/2021

ALEA IACTA EST! _1. ALBUM_NASTAVAK RADOVA (do 15.10.2021.)

ALEA IACTA EST! _
1. ALBUM_NASTAVAK RADOVA (do 15.10.2021.)




"ALEA IACTA EST"!

"Kocka je bačena"!

Rekonstrukcija i obnova DRUŠTVENOG DOMA U KAPELNI je počela! 

Ovo nije jedna od "prvoaprilskih šala", ovo nije jedna od "zgmominih dobronamjernih fotomontaža", ovo nije "fatamorgana"....

OVO JE STVARNOST!!! 29.08.2020.

Kapelačko srce, centar društvenih, kulturnih i svih ostalih zbivanja u našoj Kapelni "vraća se u život iz dugogodišnjeg sna, napuštenosti, oronulosti"....
Opet će da se nasmije, da nas primi ponovno u svoj zagrljaj, da se raduje s nama....
Iako znam od kuda su potekle službene inicijative, tko je pripremao i provodio sve aktivnosti i sve ostalo oko njegove revitalizacije, ipak ću 

JAVNO, U IME SVIH KOJIMA JE OVAJ DRUŠTVENI DOM UVIJEK BIO NA SRCU,

ZAHVALITI SVIMA KOJI SU U TOME SUDJELOVALI I SVOJIM ANGAŽMANOM DOPRINIJELI OVOM ČEMU OVIH DANA SVJEDOČIMO! 

Vas, koji živite u Kapelni, MOLIM(O) snimite nam i pošaljite koju fotografiju svaki dan kada prolazite pokraj njega kako bi ih objavljivali u ovom Albumu i kako bi svakodnevno mogli pratiti njegovo VRAĆANJE U ŽIVOT!

Hvala Vam na tome, od svih nas koji ne živimo u Kapelni, ali koji zajedno s Vama koji ste tamo, zajedno dišemo!
Za Kapelnu i sva okolna sela općine Viljevo!
Na zadovoljstvo svih nas!


teh. obrada fotografija_zgmomo


Članak iz Glasa Slavonije_13112020




Radove su zajednički financirali Općina Viljevo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a

KAPELNA - Općina Viljevo odlučila je temeljito obnoviti društveni dom u Kapelni.

Riječ je o zgradi izgrađenoj 1957. godine koja se nalazi u središtu sela i doista joj je bila potrebna obnova. Prva faza općinskog projekta je završena i objekt je dobio novi krov i vanjsku stolariju. Radove u vrijednosti od oko 530.000 kuna sufinancirali su Općina Viljevo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

– Ministarstvo regionalnog razvoja sufinanciralo je s 250.000 kuna. Ta nepovratna sredstva osigurali smo javnim pozivom za iskaz interesa za sufinanciranje projekta prema Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina – kaže načelnik općine Viljevo Dominik Knežević. Dodaje da je iduće godine u planu unutrašnja obnova društvenog doma, a sredstva će se pokušati osigurati na isti način, prijavom na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a.

- Poslije Nove godine krenut ćemo u izradu projektne dokumentacije za unutrašnje radove koje ćemo dogovoriti s projektantom. Unutrašnja obnova ići će etapno, jer ne možemo očekivati velik novac od ministarstva, a Općina ne može sve isfinancirati. Ideja je da za dvije-tri godine dom potpuno obnovimo - objašnjava načelnik Knežević.

Nakon završetka obnove, dom će koristiti mještani Kapelne i udruge u selu – Udruga žena "Ruže" i Udruga Roma "Lijepa riječ".

Novi krov i nova stolarija na domu razveselili su pojedine stanovnike Kapelne. Zadovoljstvo ne krije ni općinski vijećnik i mještanin Kapelne Dalibor Dakić.

- Zahvaljujemo Općini Viljevo na razumijevanju za naše molbe da se obnovi društveni dom. Dugo smo čekali, ali se isplatilo. Svi radovi koji su obavljeni rezultat su dobre suradnje s Općinom te brižnog odnosa načelnika prema naselju Kapelna - kaže Dakić, naglašavajući kako će dom nakon što bude i iznutra obnovljen biti lijep i funkcionalan objekt koji će unaprijediti društveni život u selu.

Snježana Fridl


NJEGUJU SUŽIVOT

Viljevačko selo Kapelna s oko 300 stanovnika pravi je primjer zajedničkog života triju naroda. Prijeratno selo s većinskim srpskim stanovništvom, nakon Domovinskog rata mjesto je u kojemu složno žive Hrvati, Srbi i Romi. ‘’Kapelna je primjer međusobnog poštovanja različitosti, primjer kako ljudi mogu lijepo i složno živjeti’’, kaže općinski vijećnik Dalibor Dakić.


NASTAVAK RADOVA NA UREĐENJU DRUŠTVENOG DOMA U KAPELNI_2021.g






NASTAVAK RADOVA U 2021. G.

Kapelna_15.10.2021.
snimila_Svjetlana Fuček

teh. obrada_zgmomo





























Kapelna_15.10.2021.
snimio_Dalibor Dado Dakić

te. obrada_zgmomo














Kapelna_14.10.2021
snimio_Dalibor Dado Dakić

teh obrada_zgmomo















Kapelna_11.10.2021.
snimio_Dalibor Dado Dakić

teh. obrada_zgmomo











Kapelna_24102020_snimio_Milojko Ilibašić
















Kapelna_20102020_završetak radova na obnovi doma u ovoj godini



Kapelna U Našem Srcu

20102020...ja sinoć napisah Dadi porukom gornji prijedlog za uređenje sale i bine kad jutros rano, me "opali" ova poruka! Očekivao sam ovo, iskreno, no, imao sam nade da će ići do završetka! No, koliko je bilo, toliko se potrošilo. Valjda! Hvala i za ovo! Naš Društveni dom je dobio "novu kapu na glavu", nove prozore i vrata, i sad može čekati zimu! Hvala svima koji su sudjelovali u do sada obavljenim radovima! I to se treba realno prihvatiti!
Neka, kad smo toliko čekali, čekat ćemo i još! Možda će se namaknuti još sredstava u proračunu za iduću godinu, možda će iz još nekog evropskog programa nešto biti dodijeljeno, možda dobijem eurojackpot pa ću donirat dovoljno sredstava sam da ga "upicane" do kraja".

Hvala i za ovo!


Kapelna_19102020_snimio_Dalibor Dado Dakić












Kapelna_19102020_snimila_Ivana Ronta Ex Crnčan











Kapelna_16102020_snimila_Danica Adašević







16102020...nove fotografije koje je snimila Danica Adasevic i koja nam u kratkoj poruci kaže...."Ovih dana su promijenili vrata na balkonu i dva preostala prozora i sva vanjska vrata, sređuju i salu, ali nisam mogla slikati jer je zatvoreno" . Super! Hvala Danice! Netko će nam valjda snimiti i te radove u unutrašnjosti doma kad stigne...eto zamolit ću nekog od njih....koji surađuju s nama i koji su stalni dio našeg malog aktivnog tima....hvala unaprijed


Kapelna_15102020_objavio Željko Oršoš
Čišćenje podrumskih prostorija u društvenom domu













15102020...najradije ne bi objavio ove slike! Jako sam tužan i puno me potresaju! Isto kao i većinu onih koji su uvijek voljeli Kapelnu! No, ne treba bježati od istine! Ovo su činjenice, ovo je surova stvarnost, i ne samo u društvenom domu, nego i u mnogim stambenim objektima u Kapelni i dalje koji su, nažalost, napušteni, ostavljeni, neuređivani....Ali, vrijedne ruke ekipe koja se uhvatila alata, dovode i ovaj prostor u pristojnije stanje. Kada se Dom obnovi i njegovi podrumski i svi ostali prostori, bit će u uređenom stanju! Bravo svima koji su sudjelovali u ovoj, i svim ostalim aktivnostima! Bravo ekipi koja se "uhvatila lopate, tački, kako se kaže po kapelački, vila, drugih alata...i napunila pune prikolice! Bravo, bravo, bravo!


Kapelna_09102020_snimila_Danica Adašević





Kapelna U Našem Srcu
09102020...jutros nam je poslala nove slike 
Danica Adasevic i poruku u kojoj kaže...Jučer su nastavili mijenjati stolariju na domu gore na katu, ostala su samo vrata na balkonu i dva prozoru, također su promijenjena vrata i prozor nekadašnjeg kafića, a sad skladišta trgovine...lijepo...radovi se nastavljaju....hvala Danice! Srdačan pozdrav!


Kapelna_07102020_snimio_Dalibor Dado Dakić









07102020...Dalibor Dado Dakić šalje nam slike i kaže...a evo, dečki rade stolariju, sada sam ih obišao...neka, neka, samo neka dečki rade dok ne dođu kiše, snjegovi, mrazevi.....nek bude zaštićen, od gore i sa strane, pa će unutra biti ugodnije za raditi u nailazećim zimskim danima...pitao sam Dadu, zna li koja je planska zacrtana dinamika odvijanja sljedećih radova...idu li u nastavku sljedećih dana i mjeseci unutarnji radovi, i što, ili je ovo sve do proljeća...molio sam ga da na sljedećim njihovim sastancima u Općini postavi to pitanje Načelniku, (Dominik Knežević) ili nadležnim službama, pa da damo ljudima i te informacije...hvala Dado, obzirom da si dobio novi mobitel od djece na poklon, i kako kažeš, učiš slikati, kad god vidiš nešto zanimljivo i interesantno Ti poslikaj, pošalji nam pa ćemo objaviti...Pozdrav

Kapelna_04102020_snimio_Milojko Ilibašić

















Kapelna_01.10.2020_snimila_Danica Adašević






Kapelna U Našem Srcu

Kaže mi (nam) u poruci Danica..."Konačno je završen krov, pokriven je u utorak, ali su još u srijedu stavljali kaplaje, u ponedjeljak su podigli crijepove na krov i bile su pristigle još 4 palete crijepa...Zaboravih napisati, dobila sam informaciju da se počeo mijenjati crijep na nogometnom igralištu"...


Kapelna_24. i 25. 09.2020_snimila_Danica Adašević







Kapelna_23092020_snimila_Svjetlana Fuček







23092020...obnova Društvenog doma u Kapelni se nastavlja...danas nam je Svjetlana Fuček poslala ove fotografije i sljedeću poruku..."Jučer popodne, išla na radnu akciju u udrugu našu pa usput da i ja koju pošaljem. Radovi se privode kraju bar što se tiče krova, a kol'ko sam juče čula, a i vid'la počelo je i sa uređenjem i prostorije u popovoj kući, podovi će se radit'. Sve u svemu radi se na sve strane, kosi se, selo uredno, groblje pokošeno a mi žene u subotu opet na sajam u Valpovo". Hvala Svjetlana na slikama, a hvala i na ovim lijepim, ohrabrujućim i raznovrsnim informacijama i vijestima o radovima i aktivnostima u našoj Kapelni! Ne mogu, a da ovako javno, preko naših profila, ne izrazim našu zahvalnost, podršku i poštovanje Općina Viljevo, Općinskom vijeću, Načelniku, svim službama i svim ljudima koji su uključeni u organizaciju i provođenje svega što nam je Svjetlana napisala i prikazala na slikama! Tako se radi za svoju Općina Viljevo, sela koja joj pripadaju, stanovnike koji u njoj žive....tako se, konkretnim i svakodnevnim djelima, pokazuje kako se preuzima puna odgovornost i izvršenje zacrtanih planova, i tako se dobiva povjerenje stanovnika koji to vide i doživljavaju! Hvala svima navedenim koji sudjeluju u organizaciji i provođenju svih aktivnosti! Naše poštovanje! I kapelačko srce....





Kapelna_23092020_snimila_Danica Adašević






Kapelna_22092020_snimila_Ivana Ronta Ex Crnčan








Kapelna_19092020_snimio_Danijel Stojadinović

























Kapelna_19092020_snimila_Danica Adašević






Kapelna_10092020_snimila_Danica Adašević





Kapelna_05092020_snimio_Milojko Ilibašić





















Kapelna_04092020_snimio_Milojko Ilibašić


























































Kapelna_03092020_snimio_Milojko Ilibašić






























Kapelna_01092020_snimio_Milojko Ilibašić
























Kapelna_31082020_snimio_Milojko Ilibašić





Kapelna_29082020_snimila_Svjetlana Fuček




Piše mi Svjetlana...

Danas idem u selo kad ono......Ne vjerujem svojim očima skele u Kapelni, nešt će se radit, eeeej skele pa to nije bilo pitaj Boga kad.....

Ma, daj! Ma, to je zgmomina fotomontaža



Nema komentara:

Objavi komentar