04/02/2019

1. ALBUM_PROLJEĆE/LJETO 2019. U VAŠIM MJESTIMA


1. ALBUM_PROLJEĆE/LJETO 2019. U VAŠIM MJESTIMA 
(snimljeno od 04.02.2019.) 

Zar opet novi Album o proljeću? 

Pitat će se oni malo "direktniji i zločestiji" kojima sam vjerojatno već dosadio. 
A ja opet, njima u inat, baš ga otvaram!!! 

Kako i ne bi kad me(nas) je opet, kao i prošle godine, iznenadila, a tko drugi, nego naša Prijateljica Jelena Vučković!!! S ovim prelijepim, nježnim, a dovoljno "hrabrim, inatnim, upornim i drskim visibabama", znacima proljeća koji bude novi početak/nastavak života. 

Ma, i ove godine kopirat ću moj tekst iz prošlogodišnjeg Albuma jer mi se toliko "narcisoidno dopada" da mu ne mogu odoljeti. 

"Taman sam mislio, evo već proljeća kakvi su sve topliji ovi zadnji dani bili, kad ono danas mutno, mračno, oblačno, puše, magli, kiiiišššššiiiiiiiii.... 

Poklopih se ušima, nezadovoljno promrmljah nešto, i šta....sjedni pred komp i vidi, kao i svi drugi, što mi rade Prijateljice i Prijatelji na FB. 

Zar u ovim godinama, ja i FB? 

Kad ono, "rascvjeta" mi se s ekrana, prelijepa slika proljeća u Slatinskom Drenovcu koju je, kao i uvijek do sada, snimila naša Prijateljica Jelena Vučković! Rasula se bijelo-žuto-zelena drenovačka ljepota po ostacima jesenskoga lišća. OPET SE RAĐA NOVI ŽIVOT NA OVOJ PLANETI ZEMLJI....U INAT SVIM ONIMA KOJI SVE ČINE DA JU EKOLOŠKI UNIŠTE!!!! 

E, kad je naša Jelena mogla snimiti tako prelijepe, nježne, nevine, rosne, stidljive znakove novog života i nadolazećeg proljeća, danas, 04.02.2019., mogu i ja to nagraditi otvaranjem novog,

1. ALBUMA_PROLJEĆE/LJETO 2019. U VAŠIM MJESTIMA 

I evo ga! U 2017. i 2018. napunili smo dva, tri takva albuma s prelijepim slikama proljeća, cvijeća, uređenih vrtova, dvorišta, travnjaka što pokazuje Vašu zainteresiranost, i što je još važnije, osjećaj za ljepotu prirode, cvijeća, boja, okruženja... 

Zato, zaslužili ste i ovaj 1. Album u 2019.g. koji otvaram prelijepim visibabama naše Prijateljice Jelene Vučković! Hvala Prijateljice! I obraduj nas i dalje s puuuunoooo takvih novih, lijepih slika! 

Nastavljamo i dalje, iz proljeća u ljeto 2019. g. sa snimanjem svega onog što ste sami uredili u svom vrtu, avliji, pred kućom... ili onim što Vam se učini lijepim, a što je uredio netko drugi. Kada šetate Vašim mjestom i zapazite nekakav lijepi cvjetni znak proljeća ili ljeta, aparat ili mobitel u ruke i ...škljoc! I eto lijepe slike Vašeg mjesta, dvorišta, vrta! A onda ju proslijedite na Vaš, ili profil naše Kapelne, a ja ju arhiviram u novo otvoreni Album. I napišite gdje ste ju, i kada, snimili kako bi te podatke mogao aplicirati na fotografiju! I to je to. Ništa lakše! A ostaje trajno zabilježeno! I lijepo! 

Hvala! 

Vaš zgmomo 

teh. obrada_zgmomo


Zemun_13042019_snimila_Borislava Rađenović 









Rijeka_snimila_Milica Radošević 



Slatinski Drenovac_02042019_snimila_Jelena Vučković 





Kapelna_31032019_snimila_Ljiljana Cecelja 












Kapelačke proljetnice_29032019_snimila_Svjetlana Fuček 









Slatinski Drenovac_29032019_snimila_Jelena Vučković 
















Zemun_032019_snimila_Borislava Rađenović 









Slatinski Drenovac_14032019_snimila_Jelena Vučković 
















Slatinski Drenovac_10032019_snimila_Jelena Vučković 
















Zagreb_09032019_snimio_zgmomo 













Slatinski Drenovac_02032019_snimila_Jelena Vučković 


Slatinski Drenovac_02032019_snimila_Jelena Vučković 







Kapelna U Našem Srcu 

01.03.2019...rasulo se proljeće po slatinsko drenovačkom krajoliku u punom koloritu....sve puca od nježnosti, šarenila, ljepote....u izvanrednim slikama, na koje smo već navikli, naše Jelena Vučković jer, nenametljivo, postaju standard u foto izričaju na FB i Blogu Kapelne...sad se već možemo polako takmičiti s našim Prijateljom Mirko Cenbauer koji je nedokučivi "profesor za tu vrstu umjetnosti"...Bravo,bravo, bravo!!! 


Slatinski Drenovac_04022019_snimila_Jelena Vučković 



Nema komentara:

Objavi komentar