31/07/2016

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KAPELNA - PODMLADAK


DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KAPELNA - PODMLADAK

Prolazeći ulicom pokraj vatrogasnog doma u Kapelni prema centru, začuh radosni žamor glasova mlađih osoba i jasne naredbe zapovijednog muškog glasa koji nešto dovikuje...zategni to crijevo, stavi ventil, malo bržeeee, podigni lijevo, smotaj, malo brže.... 

Tko ne bi radoznalo pogledao "preko taraba" da vidi što se to dešava? Kad tamo imam što vidjeti. Kapelačka mladost, sve ljepotica do ljepotice razvila se po travnatoj površini ispred vatrogasnog doma i razvlači vatrogasna crijeva, mota ih, podiže, slaže...nema zabušavanja. Na to sve budnim okom pazi njihov koordinator i učitelj, vatrogasac, Ljubislav Posavac koji im prenosi tajne vatrogasnog zanimanja. 

Priđoh im, a oni na tren zastadoše. Što će ovaj striček s aparatom, mobitelom u rukama? Neke se curice radosno smiju, neki mladići izbjegavaju objektiv, neki mi prilaze i pozdravljaju! Da ih ne bi prekidao i ometao u daljnjim aktivnostima nakratko napravih nekoliko slika koje vam s velikom radošću pokazujem i popričah s njima. Vrijedno oni rade, uče, pripremaju se i nastupaju na takmičenjima, ostvaruju zapažene rezultate! Ma, vidi ti to! Da ne povjeruješ! Ta ista mladost koja se kao najviše voli poigrati, škljocati selfie, lakirati noktiće, uvijati kosice, pogledavati zgodne preko ramena, plesati na rolama sa slušalicama na ušima! Pripremaju sa za ozbiljni i odgovorni vatrogasni poziv! Da pomognu starijim vatrogascima i svom selu u slučaju potrebe! 
Divota! 
Bravo, sto puta bravo, djevojke i mladići! 
Kapelna je ponosna na vas. I samo naprijed! 

Ostavljajući tu divnu mladost i ljepotu da nastave s daljnim radom, ne bi se iznenadio da danas, sutra, neki kapelački dečkići, dovitljivo i iscenirano, zapale malo jači plamen i razviju malo veći dim na roštilju ne bi li "nasanjkali i isprovocirali" vatrogasnog dežurnog da oglasi uzbunu i pošalje na intervenciju ovaj vod prelijepih curica i dečkića! A onda, kad se nađu na mjestu „požara“ i shvate štos, svi veselo nastave s roštiljom i zabavom. Može vam i biti. Mladost i Kapelna je sada vaša. 

Otvaram njihov Album na ovom FB i Blogu Kapelne i prepuštam vam da ga nastavite uređivati i dopunjavati novim slikama, dokumentima, priznanjima, izvještajima o vama, vašim aktivnostima i ostvarenim rezultatima. Uvijek sam vam otvoren za suradnju! 

***Od 1995. godine na području Općine Viljevo postoji Vatrogasna zajednica koja objedinjava 3 dobrovoljna vatrogasna društva: Viljevo, Kapelna, Ivanovo. DVD Kapelna ima 15 članova. Osnovano je 1998.g. 

snimio, teh. obrada_zgmomo


Zahvalnica za sudjelovanje na vatrogasnim igrama 
mladeži u Viljevu, 14.08.2016.



Pokazne vježbe i pripreme za sudjelovanja na smotrama i takmičenjima_Kapelna_30.07.2016. 
















Nema komentara:

Objavi komentar