01/04/2016

KONAČNO POSTAVLJENA BAZNA STANICA MOBILNE TELEFONIJE U KAPELNI


KONAČNO POSTAVLJENA BAZNA STANICA MOBILNE TELEFONIJE U KAPELNI

Kapelna, 01.04.2016.

teh. obrada_zgmomo




Korisnici mobilne telefonije raznih operatera, „hate-ovaca, tele-ovaca, naentu-ovaca, vip-ovaca, optimaln-ovaca i ostalih aca“ u našoj Kapelni i okolnim selima, do danas, morali su pri korištenju svojih mobilnih telefona obvezno šetati po svojim „avlijama, bostanima, drumovima pred kućom, penjati se na kruške, orase, ambare, ići na čistine kod ćuprije na ulazu u selo, il' na spašnik na izlazu iz sela“ ne bi li uhvatili makar kakav signal svog mobilnog opetatera. Kažu mi, a i sam sam se u to uvjerio prilikom svakog dolaska u selo, da je dobiti signal bila „nemoguća misija“, pa je onda svatko od njih znao „gdje baš trebaš na avliji il' drumu ispred kuće, stati i ne mrdati se odatle, da bi telefonirao, i gdje je barem jedna crtica vidljivog telesignala“. 

E, od danas je to prošlost! 

Konačno je, na krov zgrade u „crkvenom dvorištu“ u centru sela, postavljena bazna stanica za mobilnu telefoniju, što pokazuje i slike koje su mi poslali naši „lutajući kapelački reporteri“, tako da s ovom, dodanašnjom, dnevno-noćnom morom, tvrde, neće više biti problema. Neće više biti potrebno, na primjer, izlaziti iz toplog kreveta u pidžami usred hladne, mračne i maglovite noći na sred avlije jer je tamo najbolji, od inače jako lošeg signala u cijelom selu, kako bi se javio na zvonjenje, i primljeni poziv, svog mobitela. Čak ćeš moći, tako mi kažu, bez problema „primiti ili poslati poruku, poziv ili surfati po netu i u svom podrumu kad pretačeš vino ili rakiju, a da ne moraš izaći napolje i otići do lijevog ćoška kuće gdje je malo bolji signal s bazne stanice koja je od našeg sela udaljena jednoooo više kilometara i više sela“. 

Naša Kapelna i okolna sela, dakle, od danas, nisu više „siva zona“ za nas, korisnike mobilne telefonije, ljubitelje esemesova, fejsbukovaca, viberovaca, twitterovaca, instangramovaca, selfievaca i ostalih (ov)aca...Ovim se očekuje, ne samo povećana kupnja novih, ljepših, pametnijih, pet ili šest geovaca nego i puno više dnevno-noćnih toplih razgovora iz kreveta svojih spavaćih soba ili dnevnih garnitura, a da ne moraš „ko ludi tumarat po prostoru oko kuće il' se verat na neke gornje grane orasa“ ne bi l' uhvatio koju recku signala više....koji si i tako plaćao imao ga ili ne! 

Konačno, da je i to postavljeno u našoj Kapelni! Kad već nisu izgrađeni novi privredni pogoni, tvornice, trgovine, ambulante, koja birtija, ma neka je makar postavljena bazna stanica mobilne telefonije. Ko više pita zrači li ona ili ne? Važno da je tu! Makar i danas. Prvog travnja, ili možda aprrrrilllllaaaaaaa... Ne znam više ni sam kako se kaže i da li se više uopće i kaže? 

Vaš zgmomo 


Nema komentara:

Objavi komentar